90 dnevna ločevalna dieta ( 1 & 2 del )

90 dnevna ločevalna dieta ( 1 & 2 del )

(Knjiga)
Založba: Revija Rina
Format: mehka vezava
ISBN: 978-961-92663-3-5&978-961-91569-7-1
PrelistajStranke, ki so kupile ta izdelek so kupile tudi
Preproste poti k svetemu
Alternativna medicina v športu
Bioenergoterapija - Po programu usposabljanja za poklic zdravilec, za katerega potekajo preverjanja znanja na GZS : skupni del za vse bioterapevte
42-dnevno zdravljenje raka po Rudolfu Breussu - Pravilen pristop, nasveti, recepti in izkušnje za zdravljenje in preprečevanje z naravnimi sredstvi
KUPI IN PRIHRANI
HITRA DOSTAVA
Ta izdelek ni (več) v redni prodaji.

BREZPLAČNA DOSTAVA:
Pri nakupu nad 29.90 €

STROŠEK DOSTAVE
2,95 € (z DDV) - za naročila po povzetju,
2,95 € (z DDV) - za  prednaročila.

90 dnevna ločevalna dieta ( 1 & 2 del )

90-dnevna ločevalna dieta - Okusne jedi za prvih 90 dni. Del 1

Skoraj vsi. Malokdo pa ve, da je to delo slovenskih avtoric Brede Hrobat in Mojce Poljanšek ter da je nastalo na pobudo Rininih bralk in bralcev.
Že od 15. marca 2004 je na slovenskem tržišču. Doživela je 6 ponatisov (skupaj 55.000 izvodov) in tudi zadnji, 6. natis bo kmalu razprodan.

Mnogi ste dieto že izvedli in ugotovili, da je izjemno učinkovita. Nekateri težo vzdržujete že več let, drugi ste sčasoma opustili ločevalni način prehranjevanja in se spet zredili.
Nadvse zanimivo je to, da besede »hrano ločujem« vedno pogosteje slišimo ali beremo v medijih – in se negativen prizvok, ki je včasih spremljal pogovor o naši dieti, spreminja v vedno bolj pozitivnega. In tako 90-dnevna ločevalna dieta postaja prava »prehranska biblija« – kot so jo poimenovali nekateri izvajalci.


Zakaj je 90-dnevna ločevalna dieta tako zelo dobra

1. Ker ni ekstremna, saj se ni treba odreči nobenemu živilu – le pravilno kombinirati je treba. Tako vase ne bašete vsega, kar se znajde pred vami, saj želodec ni kanta za pomije (smešno: odpadke ločujemo, hrano pa kar mešamo).
2. Ker je zelo pomembno, kaj jeste. Od tega je odvisno vaše telesno, duševno in splošno počutje. Živila za pripravo obroka skrbno ločujte in prebavnemu traktu omogočite čim manj dela, telesu pa čim več energije.
3. Ker si ustvarite red v prehrani in imate vsaj 5 obrokov na dan, lahko tudi več. Do kosila (ne glede na to, ob kateri uri je) so vedno vitamini: sadje, zelenjava, sadni ali zelenjavni sokovi, če je vaš delavnik zelo dolg, pa še kakšna solata. Ko se vračate iz službe ali šole, pojejte jabolko ali oreščke, ki jih imejte vedno s seboj, da ne napadete hladilnika takoj, ko stopite skozi domača vrata.
4. Ker hujšate – bolj ko se držite pravil 90-dnevne ločevalne diete, uspešnejši ste. Pravila so enostavna: lakota je prepovedana, obroki raznoliki, okusni in zdravi, vi pa polni energije za premagovanje dnevnih izzivov.
5. Ker vsi obroki upoštevajo priporočila svetovne zdravstvene organizacije o uživanju manj mesa, soli, sladkorjev in maščob ter več sadja, zelenjave in kompleksnih ogljikovih hidratov.
6. Ker vam je mar za zdravje. So povišan sladkor, krvni tlak in holesterol ter napenjanje, bolečine v želodcu, v sklepih, obteženih z viškom kilogramov …, vaši redni spremljevalci? Če so ali niso, boste postali bolj zdravi, bolj gibčni, bolj navdušeni nad sabo in svojim življenjem.
7. Ker jo svojim pacientom priporoča vedno več zdravnikov. To je pa že lepo priznanje naši dieti, mar ne?!
8. Ker energijo, ki vam zaradi drugačne presnove in boljše prebave ostaja, lahko porabite za telesno aktivnost. Že po nekaj dneh izvajanja 90-dnevne ločevalne diete boste skočili v športne copate in trenirko in kmalu spoznali, da brez rednega gibanja ni pravega hujšanja. Z miganjem boste pomagali tudi koži, da se bo počasi vrnila na mesto, ki ji je včasih pripadalo.
9. Ker se boste brez slabe vesti spet družili. Poznavanje pravil o ločevanju živil vam omogoča, da znate izbirati in izbrati hrano – ne samo doma, tudi v službi, na poti, slavju … Če vas zanese, se naslednji dan »pokorite« z vitaminskimi obroki in mirno nadaljujte po pravilih 90-dnevne ločevalne diete.
10. Ker vas spodbuja k pitju vode, neoslajenih čajev, svežih sadno-zelenjavnih sokov (ki pa so že obrok!). Pa saj veste: voda je pijača, ki veselje vrača – in je pijača zmagovalcev. Tudi kavi se ni potrebno odreči.

 

90-dnevna ločevalna dieta - Okusne jedi za naslednjih 90 dni. Del 2. Priročnik za vzdrževanje teže

90 dni vašega prehranjevanja po principih 90-dnevne ločevalne diete je minilo. Postavlja se vam vprašanje: Kako naprej? Se pošteno najesti za vse dni nazaj in potem spet jesti kot pred dieto? Naš odgovor na ti dve vprašanji je takšen:

Med 90-dnevno ločevalno dieto ste začutili, da vam je telo hvaležno, kar vam vrača z zdravjem, z veliko energije in z dobrim počutjem – in seveda z izgubo odvečnih kilogramov.
Zdaj je treba vsemu naštetemu dodati samo še piko na ı: to stanje vzdrževati. Pri tem vam bo v veliko pomoč 2. del 90-dnevne ločevalne diete, ki je namenjen vzdrževanju na novo pridobljene telesne teže.
Vse morate dati od sebe, da se ne boste ponovno zredili. Saj veste, da je ponavljajoče hujšanje in pridobivanje kilogramov šok za telo. Vedno težje shujšamo, vedno manj kilogramov izgubimo, dokler ne obupamo in si rečemo: no, saj je vseeno, saj mi nobena dieta ne pomaga. O, še kako pomaga! Le držati se je treba najprej diete, potem pa načinu prehranjevanja, ki se je izkazal za odličnega, slediti.

Torej: ni se potrebno več držati principa 4 dni, nadaljujemo le z ločevanjem živil v posameznem obroku in z izbranim načinom rednega gibanja.

Zdaj si lahko za kosilo privoščite proteinski obrok, za večerjo pa škrobnega ali OH ali samo solato … ali pa obratno. Če imate za kosilo testenine z odlično zelenjavno omako, lahko zvečer pojeste jogurt ali hrenovko ali solato s sirom ali … Možnosti za pripravo obrokov po ločevalno so neomejene!
 

Druga knjiga je samo zbirka receptov, ki vam olajša razmišljanje o – saj poznate tisto: Kaj bomo pa danes jedli?

Ni se potrebno držati vrstnega reda jedilnikov.
Če odprete knjigo na 55. strani, si pripravite kosilo, ki je predlagano za ta dan (če vam je všeč) …, zvečer pa si privoščite večerjo z 19. strani (če vam je všeč) ... Izbira je vaša!.

Še vedno pa velja:

 • Vitamini vsaki dve uri do kosila.
 • Pri kosilu in večerji ne skoparite z zelenjavo.
 • Za kosilo in večerjo lahko uživate enako jed.
 • Pijte čim več vode.
 • Po kosilu si privoščite bistro juho, čaj ali vodo – vse naj bo čimbolj toplo.
 • Ob proteinskem in škrobnem kosilu pojejte kos polnozrnatega kruha.
 • Lahko se odločite za vsaj en vitaminski dan na teden. Najbolje v ponedeljek (saj veste, zakaj!).
 • Če se pregrešite (kar naj bo izjema in ne pravilo), se odločite za 'spiranje' greha z vitaminskim dnem (če je bilo prehudo, naj mu sledi še vodni dan), slabo vest pa utišajte z večjo mero gibanja.
 • Če ste si izbrali npr. vsako nedeljo za dan s klasičnim družinskim kosilom, naj ponedeljek (p)ostane vitaminski dan.
 • Tu in tam privoščite telesu mini post z vodnim dnem.
 • Miganje je najboljši del prehrane.
 • Dobra volja je prava pot do trajnega zadovoljstva.
Komentarji kupcev
Ocena bralcev: ocena
Ocen: 0    Komentarjev: 0
NAPIŠI KOMENTAR
Karakteristike:
Založba: Revija Rina
Format: mehka vezava
ISBN: 978-961-92663-3-5&978-961-91569-7-1
Velikost:
Leto izdaje:
Število strani: